tirsdag den 19. juni 2012

Roskildøøøøøø, er I deeer? Here we come


Tænk sig. Min store pige. Har spillet på FESTIVAL. Ja altså ungdomsfestival. På en rigtig scene med "Bandet", som de kalder sig.



De coole bandmedlemmer backstage, hvor der var slik, popcorn, comfi-stole og chokolade.


Velkommen rynker i panden. Jeg ved, I er kommet for at blive.



Men altså kære læsere. Kan I ikke hjælpe med at finde et bedre navn til bandet end "Bandet"?

Slip glæden fri og Rasmus Nøhr.


Jeg bliver simpelthen så rørt i hjertet, når jeg hører dette nummer. Slip glæden fri.

Rasmus Nøhr: Lige nu og lige her

 

http://www.youtube.com/watch?v=l06j7gJoSgc&feature=related

mandag den 18. juni 2012

Morgendis i Sapa, Vietnam

Uddrag fra "Det kan så let gå godt - i udlandet med familien":

"......Vi kommer ind i den lille bus, som skal bringe os fra stationen ud til Topas Ecolodge – vores destination. En lodge er et slags hotel, men lidt mere uformelt end det, vi normalt forstår ved et hotel, og betyder frit oversat hytte. Den er tit beliggende i naturskønne omgivelser, og det er præcis det, vi oplever denne morgen. Mens lyset bryder frem, dukker de smukke bjerge op og bliver mere og mere tydelige. Morgendisen letter, og vi begynder at se minoritetsfolk, der går langs asfaltvejen, måske på vej til Sapa ligesom os. Her er grønt og frodigt, og jeg er så lykkelig, at jeg kunne tude......" 

 

søndag den 10. juni 2012

Uge 1 - med min bog i hånden.

Klokken er mange og jeg skulle sove, men jeg har proppet mig med så meget chokolade med lakrids, det holder mig vågen. Har ellers været udmattet som hundrede alderdomshjem, efter en strabadserende men god uge.

Jeg har solgt mange bøger og jeg har fået lykønskninger, dejlige læsertilbagemeldinger og tilmed gaver. Det gør mig SÅ glad. Tænkt at have inspireret nogen. Stort. Var også en smut i "Rejsen på P4". Haft møde med inspirerende skribenter.

Størst var det, da mine piger den første aften lå ved siden af hinanden i sengen og læste i hver sin bog. Mors bog.

Jeg har svinget mellem at være energisk og nærmest høj og sprudlende af energi, til at trodse mit "lukningspunkt" blive overtræt, irritabel og falde sammen som en karklud.

Jeg har arbejdet hårdt med at finde relevante kontaktpersoner og sende pressemeddelelser ud. Jeg har sendt anmeldereksemplarer ud til magasiner og medier. Så nu må vi se. Det er både sårbart og spændende at skulle ud med "barnet".

I morgen skal jeg tale med Nordjyske, der kommer en journalist og såmænd også en fotograf. What to wear?

Nogle har spurgt ind til, hvordan jeg har udgivet bogen. Det deler jeg meget gerne. De næste blogindlæg skal handle om hvordan, og hvorfor jeg startede med at skrive, og til den bog jeg sidder med idag. Og som er så fin.

I øvrigt. Til jer læsere der allerede har købt og læst. Det ville være dejligt, hvis I ville gå ind og anmelde "Det kan så let gå godt - i udlandet med familien" her:

http://www.saxo.com/dk/det-kan-saa-let-gaa-godt_louise-ariesen-rams_haeftet_9788792769039?searchText=det%20kan%20s?%20let%20g?%20godt

Tusind tak.

torsdag den 7. juni 2012

Hvordan har du det med at få kritik på det, du skriver?

Åh hvor ville jeg ønske jeg havde lært det her. Inden jeg overhovedet begyndte at skrive noget som helst. Får lyst til at dele. Interessant for dig, der skriver enten privat eller professionelt.

Om at slutte fred med kritik.

Kritik er vitalt for at lære håndværket at skrive! Og alligevel kan det være så forstyrrende. For det får dig jo til at se svagheder i dit arbejde, som du har overset. Der er ingen mennesker, der elsker at se deres fejl i det kolde dagslys. Vi bliver sårbare.

Når kritik er urimelig kan det skade din selvtillid som skibent. Du begynder dermed måske at jagte skygger og ser fejl overalt, selv hvor der ingen er. Du glemmer alt om, at det er sjovt at skrive.

Målet for den urimelige kritik er manden (red.: kvinden hrmpff), ikke bolden. Mange skribenter har følt sig personligt ydmyget, nogle har måske kastet alt overbord.

Hvis du har prøvet at modtage kritik og ikke er en buddistisk munk, så kender du følelsen.

Mark Milam fra WRITEtoDONE udfolder i en artikel, hvordan du kan få et sundere forhold til kritik.

Hvorfor bliver vi såret over kritik?

Skribenter forveksler kritik af deres arbejde, med kritik af dem selv som person. Så hvis dit skrevne ikke er godt - er du heller ikke ok. Det er jo noget vrøvl.

Men hvorfor? Fordi du er hægtet til forestillingen om dig selv som skribent. Dit selvværd kan ligefrem afhænge af det. Og at angribe det, er det samme som at angribe dig. Jo mere identitet du knytter til det at være skribent, jo sværere kan det være.

Så hvordan kan vi få et bedre forhold til kritik?
  1. Som enhver skribent må du acceptere, at du har noget at lære for at udvikle dit håndværk. Du må tilnærme dig det at skrive soom en begynder: vær drevet mod at lære og åben for kritik. Han mistænker de bedste skribenter for at have denne holdning.
  2. Arrogance kan bremse din udvikling som skribent. Hvis nogen læser det du skriver så byd deres kritik velkommen UANSET om du har spurgt om det eller ej. Men vær opmærksom på at ikke al kritik er konstruktiv eller brugbar.
  3.  Overvej budskabet - ikke afsenderen. Overvej den pointe der er givet - alt andet er irrelevant.
  4.  Tænk praktisk. Fokuser på det de små skridt du kan tage i din skriveudvikling. Måske skal du læse bedre korrektur. Måske skal du skære ned på lange tunge sætninger. Det hjælper dig ikke at du hidser dig op. (ARRRH tell my about that)
  5. Hvis du får kritik på noget du ikke kan ændre, eller du ikke kan lære af det, så slip det. At blive vred eller holde en selvmedlidenhedsfest går sjældent ud over andre end dig.
Konklusion

Hver gang du finder noget som kan forbedres i din tekst, er du blevet en bedre skribent. Og det skal fejres!

Husk på den kraft ord kan have. De kan starte krige og vinde hjerter. De kan få folk til både at grine det ene øjeblik og græde det næste.

Kritik udvikler dig som skribent. Omfavn den!

Ok - Louise. Der er et stykke vej endnu, før jeg kan det!

mandag den 4. juni 2012

Tudefjæs

Nåmmn hvis I ikke gider høre mere om den bog, forstår jeg det virkelig godt.

Fars dag. Må lige være lidt nærværende. Men altså, for pokker da. Begynder snart at tude, se lige de mails/beskeder jeg har fået i dag fra læsere:

Charlotte: "jeg er godt i gang og du skriver altså bare vildt godt og medrivende, synes jeg".

Helene: "Det kan så let gå godt" af Louise Ariesen Rams.  En helt fantastisk læser-oplevelse ;). Føler næsten at jeg er gæst på Topas Ecolodge. Rejsefeberen melder sig klart i mit indre ♥.

Ella:  "Så er jeg halvvejs med bogen, den er sjov og spændende at læse".

Jeg har skrevet bogen for min egen skyld og til mine piger, men det varmer da så meget mit hjerte at læse det her.

Nu er det alvor

åhhh - sgu da vildt dejligt at se sådan en:


Pressemeddelelse fra Forlaget Linje H, maj 2012

Det kan så let gå godt.......




Louise Ariesen Rams byttede hverdagen med job, græsplæne og madpakker ud med et danskejet økohotel i det nordlige Vietnam. Sammen med sin familie bestyrede hun i et år hotellet. I en ny bog fortæller hun om oplevelserne ved at bo og arbejde et så fremmed sted omgivet af rismarker, vandbøfler, internationale gæster og minoritetsfolk.

Undersøgelser viser, at de fleste mennesker drømmer om at rejse i et år eller hive et år ud og skrive en bog. Louise Ariesen Rams har nu gjort begge dele. Det er nu endt med en super flot bog på forlaget Linje H. Sammen med sin mand besluttede hun at rive deres to børn ud af skolen for selv at undervise dem under opholdet i Vietnam. En hverdag fjern fra den danske.
  – Vi lejede vores hus herhjemme ud, tog orlov fra vores job og begav os på vej for at bo i Vietnams smukke bjerge. Vi arbejdede sammen med lokale stammefolk og vietnamesere, der ikke var vant til at have et job. Det var en stor udfordring og lykke at bo på det smukke resort sammen med vores børn. Det har været godt for vores families sammenhold, fortæller Louise Ariesen Rams.
  Læs om glæder og sorger ved at forfølge drømmen og oplev de mange smukke billeder fra det grønne land, hvor vietnameserne bed sig fast i Louises hjerte.

Læs mere: www.detkansaaletgaagodt.dk, hvor du kan downloade et prøvekapitel og den gratis e-bog: Louises Vietnam – hemmelige tips til din personlige rejse.

Interview:
Louise Ariesen Rams stiller gerne op til interview. Ring 31502535 eller skriv til
louise(a)ariesen.dk.

Kan købes via boghandlere over hele landet, internetboghandlere og på www.detkansaaletgaagodt.dk

Sidetal: 246 sider
Pris: 249 kr.
Forlag: Linje H
Udkommer: 8. juni 2012
ISBN-nummer: 978-87-92769-03-9

fredag den 1. juni 2012

Bøgerne flyver - men jeg flyver mere


Dejlig, dejlig, dejlig følelse. At sætte seddel på hvem der har bestilt. Er lidt overgearet og glad.

Var til dejligt festligt Phd forsvar idag med et meget højt lix-tal. Hyggeligt var det og Anete er sej! Hun hedder nu Doktor S(tr)and.