mandag den 24. september 2012

Livet er - at tage på yoga-retreat

Cyklen er lyserød og står udenfor en lille café ved havnen på Samsø. Jeg får bakset min taske fast på cyklen, og sammen med min retreat-kompagnon som jeg lige havde mødt, begiver jeg mig afsted på de nuttede, små, snoede veje. Vi skal til Solglimt.

Her vil vi tilbringe de næste 3 dage, hvor vi skal på Simple Nature Retreat hos Anette Meldgaard, som ejer huset Solglimt, og driver sin lille yogavirksomhed Yogamo. Vi skal lave yoga, meditere, restituere, suge til os af kraften fra Samsøs energigivende natur, spise lækker økologisk mad, hvile ud, inspirere og inspireres. For et par dage vil jeg slippe kød, kaffen og rødvin. Det er godt for min selvdisciplinsmuskel.

Jeg cykler forkert, og en sød mand tilbyder at cykle med mig op til huset, som han selvfølgelig kender. Allerede her mærker jeg den særlige ø-stemning, man hjælper hinanden. Solglimt er ligesom, jeg har forestillet mig. Et 100 år gammelt murermesterhus omgivet af røde længer med et kæmpe træ midt på gårdspladsen. Det toner frem, og jeg nyder den blide septembervind, som får havens bugnende æbletræer til at vaje majestætiske. Mens jeg rød i hovedet og svedende, okser mig frem.

Indenfor er der hyggeligt. Overalt er der stearinlys. Vise, livsbekræftende citater inspirerer overalt, hvor mit øje lander. Min veninde Charlotte er ankommet fra Sjællandssiden. Jeg har savnet hende. Naturen er trukket indenfor. Her er sten, grønne planter, træ, strandskaller og blomster.
Eftermiddagen byder på to timers blid yoga, hvor grounding er temaet. Det er blidt og afspændende, og hjælper mig i den grad til at lande.
 
Senere ved middagsbordet nyder vi vores cremede orange græskarsuppe med hjemmelavede grove boller, smør og æblekage, mens vi præsenterer os for hinanden. Vi er 8 kvinder i alt. Og sikke kvinder. Skal det vise sig. Midt i livet, men på meget forskellige stadier af vores egen udviklingsproces.

De næste dage byder på cykling på øen, morgenstund i stilhed, lidt mere udfordrende yoga, vandring til det ruskende Besser Rev, madpakkespisning i den grønne natur, restituerende yoga, indføring i meditation, hvilepauser med tid til en lur, lidt løs læsning i min medbragte bog, nydelse af den vegetariske mad som sætter gang i systemet, hyldebærsaft, som vor bedstemor lavede den, kvindelig visdom, organiseringskraft og omsorg, gode samtaler, grin og tårer, åbenhed og ærlighed.


Jeg har det, som er jeg havnet i min oprindelige livmoder. Her er varmt, nærende, opbyggende og kærlighedsfyldt. Kun røgelsespindene har min lugtesans svært ved at klare.

Jeg føler mig beriget af disse skønne rammer og mennesker. Inspireret. Og taknemmelig over al den guddommelighed. Og alle de prutter jeg har slået.




Hjemvendt er jeg træt. Langsom. Mæt på den gode måde. Og følsom efter al den åbnende yoga. Og elsker dem, der er mine endnu mere.

Og sådan skal det være.

mandag den 10. september 2012

"Livet er så mange ting" på TV2/Nord


Jeg stod med det ene ben ud af huset på vej til et eller andet - forvirret som altid - da Morten fra TV2/Nord ringede til mig for et par uger siden. Om jeg havde lyst til at deltage i et program "Livet er så mange ting", om mennesker der har gjort usædvanlige ting.

Jeg sagde straks ja - og først bagefter tænkte jeg:  "shit - en halv times program - kun med mig".  Jeg skulle medbringe en masse ting som betyder noget for mig. Det var helt sjovt. Og tiden flyver jo afsted, når man taler om sig selv.

Det har været ret sjovt at gå rundt og finde ting som skulle med. Billeder, tegninger, gaver, kort fra veninder. Hvordan skulle jeg vælge?

Kristine har været ret fraværende i skolen sidste uge, men jeg spurgte alligevel, om hun ville med. Storen er på lejr i Ribe. Kristine tog med  - og har i dag været på "virksomhedsbesøg" på Mediecenter Nord, og har set hvordan de lokale nyheder og programmer bliver produceret. Det var sjovt for hende at se studierne og mixerpultene bag skærmene. TV2 Nord har virkelig vokset sig stor og professionel i forhold til i starten, hvor der blevet sendt nyheder på TV-Nord og vi sad og vinkede til skærmen, for at få journalisten til at kigge ud på os, i stedet for ind i det forkerte kamera.

Undervejs tog Kristine denne lille film på mobilen. Beklager den dårlige lyd. Udsendelsen bliver sendt om et par uger.



onsdag den 5. september 2012

Foredrag

I går holdt vi foredrag i Randers. For interesserede og søde tilhørere. Walter og jeg var helt høje, da vi kørte hjem. Det var en god oplevelse og SÅ fedt at arbejde sammen på den måde igen. Kristine var med og styrede billederne.

Det var dejligt igen at komme i kontakt med de følelser der er tilknyttet at bo i Vietnam og at rejse. Jeg kunne også se en længsel hos Walter.

Skønt at mærke at både vi og deltagerne havde en rigtig dejlig eftermiddag.

Næste gang vi holder foredrag, er det i Brønderslev.

søndag den 2. september 2012

Vil bare se serier på telly hele dagen

Søndag. Gråvejr. Har besluttet mig for, at jeg måske vil løbe en tur. Ja ja - grin I bare - det er en stor beslutning. Resten af dagen vil jeg hænge i sofaen sammen med Walter, og måske børn hvis de gider, og se LOST i timevis. En amerikansk serie, som skulle være super duper. Vi har fået hele serien og vil bare kigge og kigge. Og når et afsnit er slut, vil jeg starte et nyt.

 
Fik denne fine læseanmeldelse på det kan så let gå godt:

Hej Louise.
Har slugt din dejlige bog. Det har været fantastisk at læse om Jeres oplevelser på Eco Lodgen, både de gode og de knap så gode. Dine beskrivelser af dagligdagen og de udfordringer det giver, når alt personalet er knap så gode til engelsk og der kommer gæster i en lind strøm er underholdende og giver et sjovt og spændende indblik af den anden side af den Eco Lodge jeg oplevede. Jeg fik et kæmpe flashback da du skrev om græskarsuppen. Den var bare så god, og har du opskriften må du gerne loaden den op her på siden. Kender et par stykker der også stadig husker den som den bedste græskarsuppe :-)
Dine beskrivelser af området omkring lodgen, både naturen og de små landsbyer, de lokale markeder samt vejforholdene til Sapa er så malende at jeg bare ved at læse om det genså alle mine billeder fra området.
Da vi rejste fra Vietnam var jeg sikker på at det ikke var sidste gang jeg besøgte landet. Siden er det jo kommet mange andre fantastiske lande ind over, men din bog har helt sikkert genoplivet ideen om at jeg skal til Vietnam igen!
En sidste ting som jeg syntes du skal have med, er den måde du og Walter var overfor gæsterne. Vi følte os så velkomne, og kunne absolut ikke mærke, når der var kaos. Jeg tror vi har været der meget tidligt i jeres ophold (august måned) men allerede der var i meget professionelle og samtidigt venlige :-)
Tak for en rigtig dejlig læseoplevelse!

Glad, glad for den er jeg!