tirsdag den 2. oktober 2012

Nogle gange skal man IKKE tænke sig godt om.

Da jeg var 17 år mødte jeg Walter. Jeg gik i 2. g. Og ofte syntes jeg ikke, det var fedt at gå i 3.g. Rent faktisk følte jeg mig det år ofte rigtig ensom. Så efter 3.g tog jeg uden at tænke mig godt om, afsted til Holland, for at afprøve lykken. De bedste og de vigtigste beslutninger i mit liv, har jeg taget ved netop IKKE at tænke mig godt om. For hvis man gør det, kan man hurtig blive bange.

De 3 år i Holland lærte mig SÅ meget om livet. Om kærligheden. Om at tage vare på hinanden i en omsorgsfuld atmosfære (min svigerfamilìes hjem). Om at respektere sine nærmeste. Og om at arbejde (jeg arbejdede på Walters onkels pølsefabrik, hvor jeg som 19 årlig pakkede en million pølser og drønede rundt i en lille Citroen på alle de store motorveje nær Rotterdam, for at prøve at sælge vores varer til nye leverandører). På alle felter øver jeg mig stadig.

Ikke mindst det hollandske sprog er kommet mig til gode hele livet. Således har jeg lige læst en ret interessant artikel af den hollandske forfatter Daphne Decker. Som udover at være en kanon dygtig skribent også er smuk, har et godt forhold, børn, skide rig, tidligere model og gift med ex-tennisstjernen Richard Krajicek. Hun har lige udviklet en ny undertøjsserie og udviklet en parfyme. Drøner rundt til velgørenhedsshow og er samtidig selvfølgelig gudeskøn og har kilometerlange lækre stænger. Kan vi alle ikke mærke misundelsens malurt? Jeg synes, hun på mange måder er interessant. Og vover noget af sig selv. Og det er ikke for tøsedrenge, det hun afslører i sine klummer. Hun er i den grad åbenhjertig om både det hårde, svære og sjove i hendes liv. Så inspirerende altså med autencitet.

Når jeg skal til Holland i efterårsferien, vil jeg købe hendes roman. Jeg er håber, den er ligeså sjov, som den anmeldelse jeg har læst lover. Og i mit næste blogindlæg - vil jeg fortælle om den bedste af hendes klummer, som handler om - intelligens.

1 kommentar:

  1. Det var dejligt at læse :-) Er helt enig med dig. Nogle bruger udtrykket "Think twice - do it once" - men jeg er sikker på, at de går glip af utroligt meget i livet. "Think twice - do it never..."

    SvarSlet

Jeg ææælsker dine hilsner