mandag den 9. januar 2012

Skal man skamme sig over, at man gerne vil lære at hækle?

Jeg elsker at producere et eller andet kreativt. Altså ikke at jeg er god til det. Men heldigvis har min neurotiske hang til præstationspres ikke indsneget sig på dette område. Det betyder, at jeg bliver sindsygt glad for selv den mindste lille snollede keramikskål til fyrfadslys jeg laver. Bliver som et barn og får lyst til at huje og klappe, når jeg ser mine ting komme ud af ovnen. Sidste efterår gik jeg til keramik ved Ulla. Som er sindsyg kreativ og inspirerende.

Og jeg vil så gerne sy og strikke mere. Men har nu af bitter erfaring lært, at jeg må holde mig til små projekter, før jeg kaster mig ud i store projekter, som jeg halvvejs går kold i.

Den gang det var hot at lave mosaik, begyndte jeg straks på et stort sofabord. Istedet for at afprøve teknikken på en bakke eller en varmebrik først, opdagede jeg, da jeg var over halvvejs, at jeg havde vendt de forbandede små kakler forkert, med rillerne opad. Og så gad jeg sgu da ikke mere.

Eller den gang jeg fandt den opstrift på den store vamsede strik, som jeg liiiige ville lave, og som jeg stadig her 10 år efter ikke nænner at trevle op.

Eller dengang jeg begejstret mente, at jeg kunne lave en sofa til Vera inklusiv puder og fedt betræk, som vi havde set på en restaurant  i Vietnam.

"jamen kunne det ikke være fedt?" prøver jeg begejstret at overtale Walter

"jo men....." siger han tøvende. Tvivlen lyser ud af ham

"betyder det at du ikke har tillid til mine evner?" siger jeg indigneret

"det bare at jeg er bange for at den ikke bliver så pæn" siger han

"ja det er jeg også lidt" siger Vera

"hrmmmpfff" siger jeg så.

Stoffet ligger stadig i skabet.

Lige nu har jeg sådan en lyst til at strikke, at jeg er ved at strikke noget så taberagtigt som en karklud. Hvem gider strikke karklude? Det gør jeg. Den bliver lilla. En hippiekarklud.

Og når jeg er færdig med den, skal jeg i hverfald lave et eller andet far hende hers hjemmeside - Karen Klarbæk. For den appelerer til, at man går i total hyggemode med kaffe og varm kakao og hækler løs. Se nu bare denne fine sommerfugl.


Hvem vil lære mig at hækle?
1 kommentar:

  1. Kære Louise.

    Du kommer bare eller ringer, jeg er hjemme hver formiddag og er sikker på jeg kan lære dig at hækle, det skal være mig en fornøjelse:-)

    SvarSlet

Jeg ææælsker dine hilsner