onsdag den 25. januar 2012

Meditation

Jeg har været på meditationskursus. Det er jeg jævnligt, og skal vist blive ved med det. Det var rigtig godt.

Mens vi sidder der i stilhed og bliver guided i de forskellige øvelser, der indgår i meditationen, mærker jeg, hvad der er i mig. Det kan være alt lige fra sump til vild glæde.

Og jeg vil spare jer læsere for detaljerne. Blot meddele at når der er kontakt - altså kontakt til mig selv - så er der glæde og fred. Og nogle gange tungsind. Det er nærende, vitaliserende, livgivende og energi-opbyggende. Målet er faktisk at blive "selvforsynende", så man ikke hele tiden skal hente sin energi ude i verden eksempelvis i form af at få bekræftelse og kærlighed fra andre.

Det er selvfølgelig både godt og rart at opleve bekræftelse og kærlighed fra andre, men det er et udmarvende og udmattende projekt at være afhængig af det - og kæmpe for det. Både for en selv og ens relationer.

Du skulle unde dig selv at prøve at meditere, det er ikke svært. Det er svært at prioritere det. Bare sæt dig ned og prøv at være stille i 10 minutter og mærk din krop.


2 kommentarer:

 1. Uh altså, tak for opfordringen, jeg vil så gerne igang. Har villet det i virkelig lang tid og har slæbt cder og dvder hjem fra biblioteket, men af en eller anden grund (???) bliver det aldrig rigtig noget jeg prioriterer. Det seneste forsøg involverede jeg mine børn i, fordi jeg egentlig rigtig godt gad, at de fik et helt naturligt og normalt forhold til meditation. Johanne på 12 og Noah på 5 var overraskende positive, da mor hev måtter og puder frem og satte den guidede meditation på. Stemmen messer,” du mærker hvordan spændinger i ankler løsner sig, du mærker hvordan spændinger i knæled løsner sig, du mærker hvordan spændinger i hofteled løsner sig osv.” Hvortil Noah stille hvisker, ”jeg mærkede også, hvordan der var en fis der løsnede sig”.
  Det endte med noget der mest mindede om latter terapi og det var vel også godt nok. Mediterer dine piger?
  Jeg vil du give det en chance til, og en til ...men måske uden børn denne gang. Tak for dit input, der fik mig på sporet igen.
  Iben

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit svar - det er dejligt at du fik lyst. Det er svært at sætte sig op til det alene, nemmere sammen med andre (med samme interesse). Nej mine børn mediterer ikke, måske jeg skulle introducere det til dem:-)
   Lyder hyggeligt med pruttemeditation - tror det vigtigste er at I havde det sjovt.

   Slet

Jeg ææælsker dine hilsner